Jste to, co jíte.. a kočky?

Citlivé zažívání u bengálek? + Slibovaná recenze na krmivo.
Jaké máte zkušenosti vy?
Osobně jsem názoru, že zažívání bengálek není moc odlišné, od ostatních koček a že problémy, které se objevují jsou většinou kvůli špatného krmného managementu.
Jako všechny kočky, i bengálky jsou masožravé, takže není překvapením, když se na mě obrací lidé se zažívacími problémy své kočky a pak se dozvídám, že krmí naprosto nevhodně.
U nás krmíme jak kastráty, tak březí i koťata většinou stejným krmivem, vždy jde o holistické krmivo bez obilovin (označení GF – grain free), ale podstatnou složkou i tak tvoří čerstvé maso – buďto jednodenní kuřátka, nebo syrové maso i s kostmi a chrupavkou (a to především u rostoucích koček a březích).
Samozřejmě každá kočka je individualita, ale mám a měla jsem kočky z různých prostředí, od různých chovatelů a s různými návyky, takže si troufám napsat, že mám už dost velký vzorek na porovnání a tento management sedí naprosto všem a to i těm, které by mnozí označili jako citlivější.
Naše hlavní značka je Carnilove Fresh, která sedí naprosto všem a momentálně jsme vyzkoušeli i Amanova Cat Adult Lamb & Pumpkin GF a musím říct, že je také přijaly všechny kočky bez rozdílu naprosto bez problémů.
Vafo i JUKO pet food jsou navíc české firmy, takže aktivně řeší jakýkoliv problém, či požadavek a u obou firem mám s tímto velmi pozitivní zkušenosti. JUKO je firma, kde veškerá komunikace probíhá na osobní úrovni, což můj zákaznický dojem ještě víc podpořilo 🙂
Samozřejmě různé průjmy, zvracení, či alergie mohou být způsobeny i alergiemi, nebo třeba i stresem (stačí stres z jiné kočky ve smečce, dítěte, stěhování, atp.), nebo i parazity, či něčím z domácnosti/prostředí a je nutno je vyloučit a někdy to může být velký oříšek, ale ze zkušeností mi vyplývá, že většinou chybuje majitel výběrem nevhodného krmení (moc obilovin v jídelníčku, absence masa, špatný pitný režim, atp.).
Naše CHS podporuje především barfování, nebo alespoň krmení i syrovým masem, nicméně lze jej nahradit i konzervou, či kapsičkou bez obilovin a s vysokým podílem masa, ale už to není úplně ono 🙂
Jak na přechod na maso jsem už psala kdysi, zde odkaz na článek 
Za mě většinou platí, že kočka je taková, jakou si ji majitel udělá, přílišné podstrojování a dochucování vede dřív či později k vybíravé kočce a nešťastnému majiteli.
Na foto jeden ze zkrmených pytlů a nejspíš nastávající prvorodička Brennda ❤️

bengálská kočka

bengálská kočka